top of page
Obrázek autoraZpravodaj Občasník

Rytíř a žebrák byli nalezeni zmrzlí, každý s polovinou pláště

Aktualizováno: 13. 11. 2022

Mnichov - Mnichovské úřady aktuálně řeší dvě záhadná úmrtí chladem. V pátek tam bylo nalezeno tělo nebohého muže, který měl i přes nízké noční teploty na sobě jen polovinu kabátu. O něco později bylo poblíž nalezeno bezvládné tělo rytíře, rovněž oděné do poloviny pláště. Podle prvotních zjištění oba muži umrzli.


"V době psaní tohoto článku se zdá, že rytíř rozřízl svůj plášť napůl a dal ho druhému muži," řekl policejní mluvčí. "To nebylo příliš moudré, protože půlkou kabátu člověk zahřeje jen půlku těla a na neoblečenou půlkou ztrácí velké množství tepla."


V noci ze čtvrtka na pátek se teploty v oblasti Mnichova přiblížili k bodu mrazu. Přesto se původní majitel kabátu, podle občanského průkazu Martin von T., nenechal odradit a jel sněhem a větrem.


Předpokládáme, že ho jeho bílý oř rychle nesl k neznámému cíli a jeho plášť ho udržoval v teple. Jeho tělesná teplota však začala po rozříznutí pláště rychle klesat a to podle základní matematické rovnice:


Celý plášť - půlka pláště = půlka pláště = půlka tepla + zima na druhou.


Vyšetřovatelé si lámou hlavu nad tím, proč se pak rozhodl vzdát se poloviny hřejivého oděvu: „Stále se divíme, proč si pan Martin von T. prostě nevzal nebohého domů a nezahřál ho tam,“ říká mluvčí. "Měl přece dobře vytopený byt a teplou svatomartinskou husu. Místo toho sebe a žebráka vystavovat mrazu je lehkomyslností, která v tomto případě stála dva životy."


Rekonstrukce scény podle úřadů

Záchranné jednotky města Mnichov výslovně nedoporučují rozřezávat teplé oblečení v případě nízkých teplot z důvodů hrozících omrzlin. Raději jděte do ohřívárny, například na nádraží, nebo v horším případě zavolejte záchranku.


Rytířský kůň přežil a byl dán na místní jatka.

32 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Komentarze


bottom of page