top of page
Obrázek autoraZpravodaj Občasník

Od Mikuláše leda uhlí, čokoládu letos nečekejte

Aktualizováno: 23. 9. 2023


Vysoká inflace, energetická krize, chudoba... Tohle řeší lidé dnes a denně v celé Evropě. Hluboko do kapsy ale nemají jen občané evropských zemí - letos musí šetřit i Mikuláš.


„Čokoládu letos nečekejte”, říká mikuláš. „Potravinářské řetězce totiž nesmírně zdražily, nebudou ani brambory. Česká republika nám také odmítla dát každoroční dotaci; prý by to navýšilo státní dluh. Proto bude letošní nadílka chudá.”


„Také kvůli energetické krizi jsme se rozhodli obdarovat hodné děti uhlím. Zima bude krutá, tak jim aspoň bude teplo. Na ty zlobivé se ale letos kvůli nedostatku financí vůbec nedostane. Pokud jim však bude zima, můžou se jít na chvíli ohřát do pekla.”


Vysoké ceny netrápí jen Mikuláše, ale i peklo. „To by žádný hříšník nevěřil, jak je energeticky náročné ho vytopit”, rozčiluje se lucifer. „Kvůli neschopnosti politiků nám hrozí bankrot!” Politici mají ale i jiné problémy než vysokou inflaci. „Kvůli nim v Česku trpí 10 milionů lidí - to je hřích nad všechny hříchy. Peklo je nemine, už si na ně připravujeme kotle.”



Hříšníci v pekle už připravují kotle


Mezitím to Petr Fiala komentuje slovy: „Situace je zlá, stát je zadlužený až po uši a ceny energií šplhají do nebes. Za tohle všechno může neschopnost vlády Andreje Babiše a Putin se svojí válkou na Ukrajině. Naštěstí se bát nemusíte, bankrot Česku nehrozí. Inflace je pouze na 20% a daří se nám jí snižovat.”

38 zobrazení2 komentáře

2 Comments


Jan Kolčák
Jan Kolčák
Dec 04, 2022

Prý už peklo ze strachu z bankrotu vytápí jen na 18°C … 👿🥶

Like
Replying to

Ano, na peklo opravdu tvrdě dolehla energetická krize. Mrznoucí čerti nyní uvažují, zda vezmou ruský plyn, nebo rovnou ruského prezidenta

Like
bottom of page