top of page
Obrázek autoraZpravodaj Občasník

Hodnota koruny klesla na hodnotu papíru

Aktualizováno: 10. 3.

Praha - Inflace je jeden z největších ekonomických problémů dneška. Po pravdě řečeno včera v noci hodnota české koruny klesla tak nízko, že bankovku můžete de facto vyměnit za dva proužky toaletního papíru.


Tím se u nás vlastně znovu etabloval výměnný obchod na státní úrovni. Je tedy v podstatě jedno, jestli v pekárně zaplatíte stokorunou nebo šmírákem z matiky.

Ekonomický šok se samozřejmě týká i digitálních peněz. Jelikož jedna koruna má nyní menší hodnotu než provoz jednoho bitu úložiště, banky budou muset v budoucnu upustit od digitálních účtů a zkrachují, protože nikdo si přece nebude zamykat toaleťák v trezoru (To jako opravdu ne).


Mince mají vyšší hodnotu nežli bankovky, pokud je ovšem roztavíte. Hodnota jejich materiálu totiž převýšila jejich hodnotu jako platidlo. Podobný osud pravděpodobně brzy čeká i bankovky.

Předpokládáme, že hodnota koruny klesne tak nízko, že papír bankovek bude mít vyšší hodnotu než na nich zobrazené číslo.

řekl ministr financí Zbyněk Stanjura.

43 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

2 Comments


kmalenovsky
Feb 17, 2023

Opět po dlouhé době zdravím Šefredaktora tohoto Plátku + celou redakci !!!!! ----- Obávám se , že vaše sdělení pro čtenáře není z nejaktuálnějších , neb o tom , že Zbyňďa Stanjuraů je PABLB , si cvrlikají Harpyje , na okapech evropského Parlamentu , dávno a dávno !!!! --- No na jeho obhajobu nutno dodat , že ty americké ,,Žabí kůže" ( jak Dollarům kdysi začali říkat domorodí Indiáni ) , jsou na tom podobně , - né li o poznání hůře !!!!! ( Jinak lze vyhledat , které ze Zemí jsou nejzadluženějšími na Světě ) . ---- ALE , - Pojďme od tohoto problému . Jak jsem zřel , - Váš OBČASNÍK má řadu Rubrik , al…

Like
Replying to

Máte pravdu. Rubrika o kultuře nám zde opravdu chybí a když vidíme jaký je o ní zájem, tak asi bude na čase nějakou založit

Like
bottom of page