top of page
Obrázek autoraZpravodaj Občasník

Ekonomická krize přituhuje: Stát zvažuje zavedení dalších opatření na záchranu stávající situace

Aktualizováno: 10. 8. 2023


Praha - Obyvatelé ČR mají stále hlouběji do kapsy. Jak zdolat inflaci a přežít zdražování dnes proto řešila také poslanecká sněmovna. Kromě konsolidačního balíčku byla řešena také úplně nová opatření, kterými se budeme zabývat v dnešním článku:


Vytiskuntí dalších peněz:

Tento návrh vychází z nápadu vytisknout další peníze, které by následně byly podobou jednorázových příspěvků přerozděleny mezi obyvatele. Když mezi obyvatelstvem bude kolovat více peněz, nebude je pak trápit inflace a zdražování. Mnoho politiků ovšem s tímto návrhem nesouhlasí, jelikož hodnota papíru na nové bankovky převýšila hodnotu samotných bankovek - viz. „Hodnota koruny klesla na hodnotu papíru”


Další půjčka:

Návrh je obdobný jako předchozí, ale na rozdíl od předchozího návrhu má tu výhodu, že zde nejsou náklady na nákup onoho papíru.


* za státní rozpočet tentokrát nejde připsat nulu jako obvykle, jelikož ji už není za co dopsat. Můžete tam sice připsat kolik nul chcete, ale finální číslo se stejně nezmění


Aktuální stav státní pokladny



Zvýšení platu politiků:

Tento návrh je mezi politiky rozhodně nejpopulárnější. A na otázku „k čemu by to bylo” vám všichni velmi ochotně odpoví. „Politici za svoji namáhavou a psychicky náročnou práci dostávají příliš malou mzdu, a pak nemají finanční prostředky na to se z práce zrelaxovat,” říká Andrej Babiš, který příští týden shodou okolností letí na Bahamy. „Když budou politici dostatečně odpočatí, určitě vymyslí, jak vyřešit finanční krizi.”


Zdanění daní:

Jako poslední řešení bylo probíráno zdanění daní. Výhodou je, že je to velice jednoduché a velmi účinné. Za každou zaplacenou daň, by občan zaplatil ještě další daň, za kterou by zaplatil další, a pak ještě jednu... Politici tento návrh obhajují tím, že je třeba zaplatit někoho, kdo váš odvod daní přepočítá, aby se náhodou nestalo, že státu zaplatíte o něco víc než máte. Jak zdůraznil Andrej Babiš: „toto opatření je pro blaho obyvatel”

42 zobrazení3 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

3 Comments


hoonzaa
Jul 05, 2023

Jak z toho ven? Nebo uz, jak sto hoven?

Like

kmalenovsky
Jul 04, 2023

Já zdravím do Redakce !!! Zachytil jsem vaše úvahy o Ekonomické krizi , kde zmiňujete celkem 2x i Andrejka Babiše !!! Oceňuji , že podáváte návrhy , JAK Z TOHO ! --- Nicméně chci nesměle dodat , že Andrejko je již nějaký čas na ,,vedlejší " koleji a jeho úhlavnímu kritikovi ,,fialovému Péťovi" se daří možná ještě nechutněji ! Téměř se mi zdá , že přistoupil spolu s ,,chemikem Staňjurou " na vaše satirické návody a po vzoru USA likvidují Č.R. !!! ---- Jen pro osvěžení jsem zaznamenal z Wikipedie , jak jsou na tom naši ,,přátelé " z USA ____

Americký státní dluh překročil nový milník, podle úterních údajů tamního ministerstva financí přesáhl 30 bilionů dolarů (zhruba 648 bilionů…


Like
Filip Cvrček
Filip Cvrček
Jul 06, 2023
Replying to

Andrejko je za 18 a Fialka bez dvou za dvacet

Like
bottom of page