top of page
Obrázek autoraZpravodaj Občasník

Apple vyvinul novou klávesnici: Písmena na ní budou seřazena podle abecedy

Aktualizováno: 10. 1.


Cupertino (USA) - Apple si minulý týden nechal patentovat nový typ klávesnice, který byl během včerejšího večera slavnostně představen veřejnosti. Odborníci se shodují, že se jedná o přelom ve světě počítačů - písmena na klávesnici jsou totiž řazena podle abecedy!


Konec nesmyslného řazení klávesnic a věčného hledání písmen. To je jedna z výhod nové klávesnice. Další nesmírnou výhodou je, že už nikdo nebude muset řešit problém, jestli píše na anglickou nebo českou klávesnici. Písmena Y a Z konečně budou mít ustálenou polohu.


Vědci se sice shodují, že bude chvíli trvat, než si člověk na nové řazení klávesnice navykne, ale nová klávesnice má spoustu výhod. „Chce to jen čas,” řekl jeden z počítačových expertů společnosti Trojský kůň a. s., který po půl hodině psaní na nové klávesnici shodou okolností spáchal sebevraždu.


Vizualizace klávesnice pro nový iPad


Na nové řazení klávesnice si také nemůže zvyknout prezident Spojených států amerických Joe Biden, který předevčírem dostal klávesnici od Applu jako dar. Za poslední dva dny na ní už stihl napsat spoustu nesmyslných blábolů - to u něj ovšem není nic neobvyklého.


Novou klávesnici Apple uvede na trh pro obyčejné smrtelníky v následujících měsících a to na nejnovějším modelu MacBooku a iPhonu 15. Klávesnice také samozřejmě bude součástí veškerých nových aktualizací. Se zavedením nové klávesnice v nejbližších letech už také počítají i ostatní společnosti.




24 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

1 Comment


Nezapomeňte se zúčastnit naší narozeninové soutěže!


https://zpravodajo.wixsite.com/obcasnik/sout%C4%9B%C5%BEe

Like
bottom of page