top of page
Obrázek autoraZpravodaj Občasník

Zdravotní pojišťovny nyní hradí i nepovedený účes

Aktualizováno: 3. 3.

Už zase se kadeřníkovi povedlo vám úplně odrbat účes? To vás jistě potěší tato zpráva. Svaz zdravotních pojišťoven ČR oznámil, že si lidé budou moci nechat zaplatit kompenzaci za nepovedený účes.



Praha - Ve čtvrtek večer sdělil Svaz zdravotních pojišťoven ČR (SZPCR) při tiskové konferenci, že české pojišťovny připravují novou službu: Pokud vám obvodní anebo specializovaný lékař potvrdí, že váš účes může mít negativní dopad na vaše psychické a fyzické zdraví, tak vám od začátku dubna pojišťovna poskytne kompenzaci ve výši 1000 - 5000 kč.


Výše částky záleží především na žávažnosti, která je rovněž určena lékařem. Vážnost nepovedeného účesu se dá hrubě určit měřítkem, které bylo na konferenci představeno:


1. Stupeň - Vlasy příliš krátké / příliš dlouhé


















2. Stupeň - Nesymetrický účes




















3. Stupeň - "Jen trochu uříznout z vrchu"













4. Dálnice - Dálnice na hlavě
















5. Špagety - Špagety













6. Holičův gambit - Poté máte už jen šachy na mysli (jako opravdu)


















7. Vodovodní kohoutek - Výhoda: nemusíte mít strach že zůstanete o žízni




















8. Toaletní papír




















9. Zelenina - Když vám zasadili na hlavu zatracenou rostlinu!
























10. Pleška - Není nic více frustrujícího

















Jiné případy, kupříkladu že vám kadeřník spálil vlasy, nebo že vám ustřihl ucho, může váš doktor klasifikovat jako mezistupně.



Rozhodnutí Svazu zdravotních pojišťoven (SZPCR) přitom na druhý pohled není tak překvapující, jak by se mohlo zdát. Realizace nápadů, které se snad ani nemohly zrodit ve zdravé lidské mysli, se poslední dobou šíří na sociálních sítích ve formě fotek a videí prapodivných účesů. Přitom jsou účesy důležitou součástí našeho vzhledu a mají podobný dopad na naše psychické zdraví a sociální okolí jako kupříkladu oblečení.


Nepovedený účes často vede k nespokojenosti, která může vést ke špatné náladě, v horším případě i studu, což mívá za důsledek aktivní a pasivní omezování sociálních kontaktů, sociálnímu vyloučení, poté depresím či šílenství a případně i sebevraždě či atentátu jiným člověkem, kterému se účes nezamlouvá. Na tomto místě bych chtěl podotknout že se považuji za nutričně uvědomělého. A teď už mě neotravujte, musím do mekáč..., eh, musím do kanceláře, mám ještě spousty důležitější práce.

— Dr. Kryšpín Franklin Ctirad Gumák

Poradce poradce ředitele SZPCR




50 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

2 Comments


Jan Kolčák
Jan Kolčák
Mar 03

Občasník se probouzí ze zimního spánku!! 🎉

Like

Jan Kolčák
Jan Kolčák
Mar 03

‼️⚠️🚨📣🗣️ KONSPIRAČNÍ TEORIE:

Vážený pán Dr. Kryšpín Franklin Ctirad Gumák skrývá tajemství:


Iniciálie jeho prvních jmen jsou K.F.C. a slovo "gumák" znamená v Angličtině Mac, což je začátek jména MacDonald neboli McDonald.

Je pan Dr. Gumák opravdu nutričně uvědomělý❓❔❓

Like
bottom of page