top of page
Obrázek autoraZpravodaj Občasník

Někdy to už prostě stačí. Moře vystřelilo vojenskou raketu zpět na Severní Koreu!

Aktualizováno: 19. 9. 2022


Pchjongjang - Už toho má dost: Japonské moře dnes odpálilo raketu dlouhého doletu na vojenskou základnu poblíž severokorejského hlavního města Pchjongjangu, kde způsobilo velké škody. Je to vůbec poprvé, kdy se moře bránilo poté, co bylo Severní Koreou po desetiletí bombardováno raketami.


Mezitím je k dispozici také odůvodnění Japonského moře: "Jako součást Tichého oceánu jsme ve skutečnosti, jak název napovídá, velmi mírumilovní. Ale v určitém okamžiku toho už prostě máme plné zuby," znělo prohlášení na voděodolném papíře, které bylo krátce poté vyplaveno na břeh. "Od nynějška budeme každou jednotlivou raketu vypuštěnou ze Severní Koreje do Japonského nebo Jihočínského moře odměňovat protiúderem na severokorejskou pevninu."


Severokorejský režim mezitím zareagoval na námořní útok a soustředil všechny ozbrojené síly na pláže a pobřeží země. Více než milion vojáků je připraveno – podle Korejské ústřední tiskové agentury by na rozkaz Kim Čong-Una mohli okamžitě vyrazit a během několika hodin zcela obsadit moře.

48 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page